F.C. Stanga ….. de naam zegt het al ! 

“ Stanga is een vertaling voor maatje/vriend in het Surinaams. De club is in 2013 opgericht door een groep voetbalvrienden uit Den Haag met als doel een plaats te veroveren in het maatschappelijke en sociale leven van de futsal liefhebbers in de regio. Door een attractieve speelstijl en een thuishal te creëren waarin iedereen zich thuis voelt, wil F.C. Stanga het futsal regionaal promoten en in de toekomst op landelijk niveau.

F.C. Stanga staat voor sport (zaalvoetbal), maar ook voor respect, saamhorigheid en plezier het geen tot uitdrukking dient te komen tijdens de wedstrijden op het veld en na de wedstrijd in de kleedkamers en in de kantine. Juist voor onze leden en in het bijzonder voor de selectie spelers zien wij een belangrijke rol weggelegd. Zij zijn ten slotte onze ambassadeurs voor de waarden en normen van onze club. Niet alleen aan de bal, maar ook naast het veld.


Als club streven we de volgende doelen na:

- Een stabiele club uitbouwen om vervolgens een stabiele topklasser te worden om het
imago van de sportstad Den Haag te promoten;
- Doorstroming van talentvolle jongeren maximaal bevorderen;
- Meewerken aan een positief en sociaal samenlevingsklimaat in onze stad;
- Onze jongeren stimuleren om zinvol te bewegen;
- Futsal zoveel mogelijk promoten.


Via onze website en onze Facebook pagina kunt u zich een beeld vormen van onze club. Wilt u zelf ervaren hoe zaalvoetbal beleefd kan worden? Dan nodigen wij u graag uit om één van onze wedstrijden te bezoeken. U bent van harte welkom! De thuiswedstrijden van het 1e team worden om de week op vrijdag gespeeld in sporthal Hoge Veld aan de Panamaplein 30 te Den Haag.

Ik wens jullie allen een sportief, gezellig en aangenaam voetbalseizoen toe.

Tot snel!

Amrit Bharatsingh
Voorzitter F.C. STANGA